44. týždeň na Slovensku a v okolí

Nová vláda sa činí a tak tu máme rôzne perlišky ako bol list ministerky kultúry Šimkovičovej jej náprotivku z Česka, alebo urýchľovanie očkovania prostredníctvom ministerky zdravotníctva za Hlas Dolinkovej. Tento krok môže byť však pre voličov Smeru a Hlasu kontroverzný. Určite takým je pre voličov SNS kvôli čomu sa voči nemu ozval sám predseda Andrej Danko. Ten sa už v druhom týždni vlády vyjadruje tak, že trvácnosť vlády na celé funkčné obdobie nemusí byť taká jasná ako to bolo predošlé ľaviicové vlády.

Dankovi sa nepáči hlasovanie Fica v Bruseli a už spomínané očkovanie a zvyšovanie očkovacích kapacít.

Branislav Zurian bude novým šéfom inšpekcie polície

Beriem plnú politickú zodpovednosť za pána Zuriana a verím, že výkon svojej funkcie bude zvládať v zmysle zákona a že doba politickej pomsty tu na Slovensku už skončila.

Matúš Šutaj Eštok o nominácii Branislava Zuriana na šéfa policajnej inšpekcie.

Vyššie uvedený citát bude dobre si zapamätať. Je dosť možné, že bude z tých pamätných ako keď Fico vyhlasoval, aby sme boli kľudní, pretože on už v roku 2014 v politike nebude. Uvidíme po skončení Zuriana vo funkcii ako budeme jeho výkon hodnotiť. No sú tu isté signály, že to bude ďalší upratovač. Medzi najbližšími úlohami vníma potrebu ukončenia “vojny v polícii”. Zostavením nového vyšetrovacieho tímu v inšpekcii.

Foto: TASR, Martin Bauman

Total
0
Shares
Prev
Európsky dôchodok – šetrenie bez zásohov štátu

Európsky dôchodok – šetrenie bez zásohov štátu

Po tom ako sa predošlé vlády pravidelne starali o zmeny v šetrení na dôchodky

Novšie
Migranti a Slovensko

Migranti a Slovensko

Akým veľkým problémom je migrácia pre Slovensko?

Mohlo by vás zaujímať