47. týždeň na Slovensku a v okolí

Prímerie medzi Izraelom a Hamasom, rozhodnutie Mestského súdu BA IV v kauze Čurilovci, ale aj vízia Fica na sneme Smeru.

Čo sa udialo v týždni od 20. októbra? Vyberáme hlavné body tohto týždňa.

Fico už predvída budúcnosť

Na sneme Smeru hovoril o preskupovaní síl a naznačoval tak aj možné pohltenie Hlasu Smerom. Sasmozrejme za predpokladu že sa jeho akutálny predseda Peter Pellegrini dostane do prezidentského paláca. Neskôr ale toto tvrdenie objasnil tým, že myslel preskupenie síl vrámci Smeru.

Izrael a Hamas sa dohodli na prímerí

Po vtakmer jeden aj pol mesiaci sa Izrael s Hamasom dohodli na prímerí. Zatiaľ na štyri dni, aby bolo možné do Gazy doručiť humanitárnu pomoc. Uvidíme čo bude následovať po týchto dňoch.

Súd nevydal neodkladné opatrenie v prípade Jána Čurilu

Vyšetrovateľ NAKA neuspel so svojim podaním na Mestskom súde Bratislava IV a tento nevydal neodkladné opatrenie. Zostáva tak naďalej mimo služby kam sa dostal hneď v prvé dni úradovania nového ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka. V prípade dvoch iných vyšetrovateľov mal tento súd opačný názor. Kľúčové teraz bude rozhodnutie Krajského súdu Bratislava (odvolacieho súdu), ktorého rozhodnutie už by malo byť jednotné pre všetkých vyšetrovateľov.

Foto: Pravda / Ľuboš Pilc

Total
0
Shares
Prev
Podcast týždňa: Rozhovor s Pavlom Čekanom

Podcast týždňa: Rozhovor s Pavlom Čekanom

Podcastom 47

Novšie
Podcast týždňa: Rozhovor s Petrom Sabakom

Podcast týždňa: Rozhovor s Petrom Sabakom

Podcastom 48

Mohlo by vás zaujímať