48. týždeň na Slovensku a v okolí

Prímerie medzi Izraelom a Hamasom, rozhodnutie Mestského súdu BA IV v kauze Čurilovci, ale aj vízia Fica na sneme Smeru.

Čo sa udialo v týždni od 27. októbra? Vyberáme hlavné body tohto týždňa.

Padli rozhodnutia ohľadom ďalších vyšetrovateľov

Mestský súd Bratislava IV vydal rozhodnutie v prípade ďalšieho z vyšetrovateľov postavených mimo služby. V štyroch prípadoch vydal neodkladné opatrenie, ktoré znamenalo ich návrat do práce, v troch prípadoch súd povedal, že nie je oprávnený v tejto veci rozhodovať. Konečné skóre je tak 4:3. Definitívne slovo bude mať odvolací súd.

Izrael a Hamas predĺžili prímerie

To dohodli už minulý týždeň na štyri dni a neskôr dva krát predlžovali. Došlo ku výmene väzňov a rukojemníkov. V piatok ráno ale zase Izrael hlásil boje v Gaze a obnivnil Hamas z porušenia dohodnutého prímeria.

Ministerka kultúry prerozdeľovala peniaze

Peniaze vyčlenené na boj proti dezinformáciám aktuálna ministerka kultúry Šimkovičová posunula na opravu strechy budovy Slovenskej filharmónie. Je to síce pekné, že jej záleží na ich streche, no v situácii kedy približne polovica Slovenska verí rôznym konšpiráciám, hoaxom a výmyslom by boli na pôvodnom mieste určenia určite lepšie využité. Možno by stálo za úvahu aj vzhľadom na pôsobenie ministerky v minulosti premenovať ministerstvo na Ministerstvo kultúry a dezinformácií, aspoň by nebolo pochýb o jej kvalifikácii na jeho vedenie.

Foto: Obrázok: Dall-e 3

Total
0
Shares
Prev
Podcast týždňa: Rozhovor s Petrom Sabakom

Podcast týždňa: Rozhovor s Petrom Sabakom

Podcastom 48

Novšie
Podcast týždňa: Sudkyňa Kosová v Rozhovory ZKH

Podcast týždňa: Sudkyňa Kosová v Rozhovory ZKH

Hoci je len streda večer, vieme už teraz, že tento rozhovor takmer nemá šancu

Mohlo by vás zaujímať